Anasayfa
  • Haber
  • İnceleme
  • Sosyal Medya
  • Oyun
  • Mobil
  • Ara
  1. Haberler
  2. Haber
  3. Samsun merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu; 25 gözaltı
Haber
Yayınlanma: 25 Temmuz 2025 - 13:53

Samsun merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu; 25 gözaltı

Samsun merkezli 17 ilde düzenlenen geniş çaplı dolandırıcılık operasyonunda, banka müşteri temsilcisi gibi davranarak milyonlarca lira vurgun yapan 25 şüpheli yakalandı. Şafak vakti 30 adrese yapılan eş zamanlı baskında dijital materyaller ve silahlar ele geçirildi.

Haber
25 Temmuz 2025 - 13:53
1 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Samsun merkezli 17 ilde dolandırıcılık operasyonu; 25 gözaltı
Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında büyük çaplı bir dolandırıcılık ağını ortaya çıkardı. Kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan ve vatandaşları "sigorta iadesi", "kullanılmayan sağlık sigortası hakkınız var" gibi ifadelerle kandırarak kişisel ve finansal bilgilerini ele geçiren 25 şüpheli tespit edildi.

Şüphelilerin, bu yöntemle mağdurlar adına kredi kullandıkları, eksi bakiyeleri aktifleştirerek farklı banka hesaplarına toplam 5 milyon 300 bin TL transfer ettikleri belirlendi.

17 ilde 30 adrese şafak baskını

Elde edilen deliller doğrultusunda, 21 Temmuz sabahı Samsun merkezli olmak üzere Kayseri, İstanbul, Tekirdağ, Şanlıurfa, Bursa, Bitlis, Sakarya, Kocaeli, Eskişehir, Adana, Aydın, Trabzon, Malatya, Diyarbakır, Balıkesir ve Siirt illerini kapsayan 17 ilde 30 farklı adrese eş zamanlı şafak operasyonu düzenlendi.

Operasyon kapsamında 25 şüpheli gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile 2 adet av tüfeği ele geçirildi.

Şüpheliler adliyeye sevk edildi

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Soruşturmanın derinleştirilerek yeni gözaltıların olabileceği ifade ediliyor.

Emniyet yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarırken, resmi kurum adıyla gelen her aramanın gerçek olmadığını ve kişisel bilgilerin kesinlikle paylaşılmaması gerektiğini vurguladı.

Dolandırıcılık olayının büyüklüğü, organize yapının ne denli profesyonel çalıştığını ortaya koyarken, operasyonun benzeri suç şebekelerine karşı da caydırıcı olması bekleniyor.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
Son Haberler
Tesla Türkiye ÖTV için açıklama yaptı
Tesla Türkiye ÖTV için açıklama yaptı
iOS 26 çıkış tarihi belli oldu
iOS 26 çıkış tarihi belli oldu
Çin 6G testinde hız rekoru kırdı
Çin 6G testinde hız rekoru kırdı
Nothing uygun fiyatlı “Lite” modelleri ile geliyor
Nothing uygun fiyatlı “Lite” modelleri ile geliyor
Jandarmadan kaçan şüphelide uyuşturucu bulundu
Jandarmadan kaçan şüphelide uyuşturucu bulundu
Altay’da imza kampanyası başlıyor
Altay’da imza kampanyası başlıyor

Ana Sayfa
Haber
İnceleme
Sosyal Medya
Oyun
Mobil
  • Haber
  • İnceleme
  • Mobil
  • Oyun
  • Sosyal Medya

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.